sunnuntai 3. elokuuta 2014

Curly Word SeminarTänään ajeltiin 8-vuotiaan kennelpoikaharjoittelijani kanssa Piikkiöön, jossa kiharaleireistä tutuksi tulleissa Tuorlan maisemissa vietetään viisipäiväistä kiharoiden maailmanseminaaria. Tänään oli erikoisnäyttely ja myös Manta oli ilmoitettu mukaan.

Näyttelyyn osallistui huikea määrä, yli 120 kiharaa. Kaukaisimmat näyttelyvieraat olivat Australiasta ja USA:sta. Myös useat Euroopan maat olivat edustettuina. Upea kansainvälinen tunnelma! Ja tietenkin paljon vanhoja kotimaisia kiharatuttuja.

Siskokullat helteen väsyttäminä.
Manta hakee viilennystä jääpussista.

Päivä oli pitkä ja, yllätys yllätys, erittäin kuuma. Saavuimme näyttelypaikalle puoliltapäivin ja kehään pääsin Mantan kanssa vasta kuuden pintaan. Veteraaninarttuja taisi olla ennätysmäärä, kaikkiaan 13! Ja minä kun luulin, että siellä heiluu meidän lisäksi vain muutama muu ikäloppu. Taitaa olla suuret ikäluokat ikääntymässä :)

Tuomari Kathryn Cowsert (USA) ihasteli minulle veteraaniluokkaa ja kehui sen olevan päivän hienoimpia. Moni saikin tiukalta tuomarilta ERIn, myös meidän Manta! Neljän parhaan joukkoon ei sentään päästy, sen verran kovia nimiä oli luokassa mukana.

Mantan arvostelu oli lyhyt ja ytimekäs:

"Nice profile. Coat a bit soft."


Kuva: Kepo 8 v. :)Mantaa oli kyllä ilo esittää. Se oli nyt omalla mittapuullaan todella hyvässä turkissa ja seisoi hyvässä tasapainossa aivan luonnostaan. Ravasikin hyvin ja jaksoi seistä ryhdikkäänä namia kytäten.

Omaa vuoroa odotellessa ja muita veteraaninarttuja ihaillessa iski jotenkin haikea fiilis. Ovat nuo niin ainutlaatuisia otuksia. Niin viisaita ja levollisia. Onneksi tapasin näyttelyssä myös Mantan edesmenneen emän omistajan ja hän kertoi, että Bente eli 13 vuoden ja 10 kk ikäiseksi täysin terveenä. Vain viimeisinä kuukausina sille tuli kohtalokkaita vaivoja. Toivottavasti Manta jatkaa emänsä viitoittamaa taivalta. Sillehän tulee vuosia ylihuomenna vasta 11 mittariin.
----
Iloisia uutisia kuului myös Pyymäestä. Elsan sisko Hulda (P. Palava Tuuli) läpäisi tänään taipparit. Veli Topi (P. Tuuliviiri) taipui viikko takaperin. Toivottavasti mekin pian!

Ensi viikonlopun Mejä-kokeesta sensijaan ei ole kuulunut mitään, joten tulkitsen sen niin, että emme mahtuneet sinnekään mukaan. Onneksi ilmoittauduin vielä viime hetkellä flättien mejä-mestaruuskokeeseen, joka on elokuun lopussa Loimaalla. Sinne käsittääkseni kaikkien flättien pitäisi päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)