maanantai 11. elokuuta 2014

Agilityy

Tänään käytiin treenaamassa agia pienessä vesisateessa. Eipä ollut ainakaan kuuma! Nurmikenttä oli ehtinyt kuitenkin muuttua sen verran liukkaaksi, että tänään tehtiin vain keppejä sekä erikseen rengasta ja putkea.

Kaikille esteille rakennettiin harjoitus niin, että käytettiin hyväksi koiran oivaltamiskykyä. Kepeillä odotettiin, että koira itse hoksaisi kiertää yksittäisen kepin ja sai siitä heti palkan. Yllättävän nopeasti Elsa tajusikin mitä haettiin vaikka aivan sen keskittyminen ei riittänyt. Tapa olisi kuitenkin ihan hyvä opettamiseen, kunhan olisi riittävästi mahdollisuuksia käydä rauhassa harjoittelemassa.

Renkaalla tehtiin samoin. Ensin muutama läpihyppy ja sitten koiran kanssa lähdettiin samaa tahtia liikkeelle ja odotettiin sen hakeutuvan itsenäisesti renkaalle. Palkka tuli kädestä, eli koira hyppäsi ja kiersi takaa takaisin.

Putkella tehtiin piilolähestymisiä, eli koira lähetettiin putkelle sen sivulta. Elsa otti putken jo hyvin kaukaa ja pienillä käskyillä. Vauhtia riitti. Suurin ongelma on oikealla kädellä ohjaamisessa. Olen treenannut niin paljon tiivistä ja räväkkää perusasentoa, että Elsa tarjoaa sitä joka tilanteessa. Se kun pääsee aina tekemään asioita vain nopeasta perusasennosta. Oikea puoli pitäisi opettaa aivan erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)