tiistai 2. syyskuuta 2014

NOME-kurssin aloitus


Tänään alkoi Pirkan noutajien NOME ALO-kurssi, johon Elsan kanssa ilmoittauduin. Viiden kerran kurssin vetäjänä toimii Jarmo Erkkilä ja treenit pidetään Kangasalla Salmusjärvien maastoissa.

Tänään tutustuimme toisiimme ja Jarmo kertoi ALO-kokeen kulusta ja arvosteluperiaatteista. Kurssin aikana on tarkoitus harjoitella koemaisia tehtäviä ja tilanteita sekä dameilla että riistalla. Kamalan vaikeilta kuulostivat kokeen tehtävät ja arvosteluasiat näin pitkän pitkän tauon jälkeen. Kuinkahan sitä ikinä uskaltautuu kokeeseen starttaamaan!

Koirien kanssa tänään ei tehty juuri mitään. Yksinkertaisilla ykkösmarkkeerauksilla Jarmo arvioi ensin sitä, miten koirat palauttavat damia. Pelkäsin Elsan räjähtävän helposta tehtävästä, mutta se malttoi yllättäen tulla nätisti damin kanssa sivulle. Lopuksi tehtiin helpot linjat motivoituna. Toisella kertaa dameja oli linjalla kaksi, ja kuten aavistelinkin, Elsa lähti vaihtamaan palauttaessaan kauimmaista. Tuo vaihtamishomma siltä on kyllä kitkettävä pois. Palautukset tulivat kyllä molemmilla kerroilla nätisti perusasentoon. Olipa hienoa nähdä, että sitkeä harjoittelu on tuottanut tulosta myös häiriötilanteisiin.

Seuraavat treenit ovat jo tämän viikon perjantaina ja sitten jatketaan kahden viikon päästä aina torstaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)