sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Huonokin päivä voi kääntyä hyväksi



Näyttelyreissu oli sen verran masentava kokemus, että lähdin vielä iltapäivällä treenaamaan. Menimme Miinan ja Katrin kanssa Sääksjärvelle ja teimme vesihommia. Metsät vilisivät sienestäjiä ja marjastajia, mutta löysimme onneksi rauhallisen nurkkauksen lammen poukamasta.


Eppu ykkösmarkkeerauksella.

Asettauduimme koirien kanssa niin, että yksi jäi lammen kärkeen ja kaksi vastakkaisille rannoille. Koirille tehtiin ensin ykkösmarkkeeraukset vuoron perään niin että kaikki heittopaikat tulivat koirille tutuiksi. Elsa teki kaikki hienosti, palautti uiden ja ensimmäistä damia (mun hätäilymoka!) lukuunottamatta luovutti kaikki perusasennossa ravistamatta.
 
Seuraavaksi heitettiin kakkosmarkkeeraukset. Elsalle tein ensin vastarannalle ykkösmarkkeerauksen ja sitten heti perään kakkonen siten, että äskeinen ykkönen heitettiin ensimmäisenä. Elsa arpoi mennessään kummalle damille menisi ensin ja päätyi lopulta hakemaan ykkösen joka loisti näkyvästi veden pinnalla. Lähetin sen jälkimmäiselle heitolle palautuksen jälkeen. Elsa meinasi jäädä lähelle lumpeisiin kiinni, mutta näki tai muisti sitten damin ja eteni pitkän matkan perille asti. Hieno suoritus!
Elsa palauttaa vastarannalta heitettyä ykköstä.

Muut tekivät vielä linjat ja siitä rohkaistuneena minäkin heitin damin keskelle lampea Elsan nähden, ja kävelin sitten lammen ympäri vastarannalle. Lähetin sieltä Elsan linjalle. Ensimmäisellä lähetyksellä ei edennyt rantavettä pidemmälle. Toisella lähetyksellä jäi myös alkuun haukkomaan rannan lumpeita mutta sitten ilmeisesti näki damin ja lähti etenemään. Sain hyvin vahvistettua eteen-käskyä ja dami tuli hienosti talteen.

Elsa teki hienosti töitä ja kaikki tehtävät onnistuivat aivan kuten suunnittelinkin. Kaiken lisäksi vesinoutojen palautukset ovat lähteneet sujumaan kuin itsestään! Tämä kyllä todella nollasi aamupäivän ketutuksen. On mulla pätevä koira <3

 
Kiitokseksi hyvästä työstä Peppi, Mio, Elsa ja Eppu pääsivät revittelemään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)