perjantai 26. syyskuuta 2014

Nome-kurssi


Nome-kurssilla tehtiin eilen vesitöitä lokeilla. Alkuun kaikille tehtiin kakkosmarkkeeraus siten, että ensimmäinen heitto tuli veneestä avoveteen ja toinen veneen toiselle puolelle rantaheinikkoon. Koirat pääsivät noutamaan ja palauttamaan jälkimmäisen heiton maata pitkin, ja kävivät vedessä ainoastaan viimeiset metrit. Mielestäni vähän hassusti rakennettu harjoitus, mutta ehkäpä näin oli tarkoituskin.

Minä onneton jätin lähtökiireessä pillin kotiin ja totesin, että Elsalla ei ollut treenitilanteessa mitään käsitystä suullisista käskyistä. Yksi harjoiteltava asia sekin, sillä varmasti myös suulliset käskyt olisi hyvä osata. Kuten esimerkiksi luoksetulo :)

Elsa ryntäsi muiden tapaan tokalle heitolle maata pitkin, haki lokin vedestä ja nousi saman tien rannalle sitä ihmettelemään. Ronklasi ja ravisteli aikansa minun kiljuessa luoksetulokutsuja, ja lähti sitten viimein palauttamaan. Lokki pääsi putoamaan varpaille. Toiselle noudolle hyppäsi hienosti veteen mutta palauttamaan lähti 90 asteen kulmassa kohti edellisen noudon paluureittiä (luoksetulohuudot kaikuivat kuuroille korville). Taas jäi samaan paikkaan maalle nyppimään lokkia ja jouduin todella tekemään töitä että sain sen lopulta tuomaan. Sain sentään lokin käteen. Lähietäisyydellä homma siis pelaa, mutta kauempana märät riistat ovat selvästi vähän ällöjä Elsan mielestä. Ote on sen verran pinnallinen.


Toisena tehtävänä tehtiin linja veteen. Koira lähetettiin pieneltä niemeltä, joka edessä oli reilun metrin päässä toinen maakaistale. Siitä piti mennä yli ja uiden seuraavaan kärkeen. Lokki näkyi selvästi rantaheinikossa ja Jarmo kävi myös starttarilla sille ampumassa, joten motivoiti ainakin riitti.

Elsa karkasi vähän lähdössä enkä saanut sitä kiellosta huolimatta pysähtymään. Annoin sitten mennä (tosi fiksua). Palauttamaan olisi lähtenyt rantaa pitkin, mutta Jarmo esti sen ja lopulta Elsa tuli uiden. Pudotti kuitenkin lokin ensimmäiselle maapläntille ja ravisti ja sitten vasta eri kutsusta tuli luokse. Lähellä luovutus oli taas hyvä. Eli ei mennyt ihan putkeen tämänkään harjoitus. Koira taisi oppia pelkästään ei-toivottuja asioita.
Ihan loppuun tein vielä tiellä pari helppoa linjaa. Niiden kanssa ei mitään ongelmia ollutkaan. Palautukset olivat vauhdikkaita.

Ensi viikon tiistaina tehdään todennäköisesti kakkosmarkkeerauksia maalla sekä pysäytyksen alkeita. Viimeiselle kerralle, joka on myös ensi viikolla, toivoin uusintaa riistahausta, jota olivat tehneet pari viikkoa sitten kun en päässyt mukaan. Olisi hyvä mahdollisuus harjoitella hakua vieraassa maastossa ja vieraiden täyttäjien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)