keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Ji-huu, ji-huu, ji-huuuu!

Jes, jes, jes! Olen aivan superonnellinen!

Kävin äsken ajamassa eilen tekemäni verijäljen. Se oli nyt n. 23h vanha ja pituutta jäljellä oli trackerin mukaan 780 metriä. Alkumakauksella Elsa oli tosi varovainen ja syöksyi pari kertaa pelästyen jalkoihini. Liikkeelle lähdettiin hissukseen mutta parinkymmenen metrin jälkeen vauhti kiihtyi ja loppumatkan sainkin oikeastaan pitää tosissani vastaan jotta vauhti pysyi siedettävänä. Täytyy ottaa ensi kerralla hanskat käyttöön, alkoi nahka mennä jo rullalle.

Elsa jäljesti koko matkan reippaalla vauhdilla. Teki muutaman pienen piston sivuun mutta löysi aina itse takaisin jälkelle. Matkalla oli todella paljon riistan jälkiä, ilmeisesti hirven. Maata oli kaiveltu ja oksia kaluttu. Yhdessä kohtaa oli selkeä makuupaikka ja sitä Elsa tutki todella pitkään. Verijälki kuitenkin kiinnosti enemmän ja sitä jatkettiin.

Jäljellä oli kaksi kulmaa ja yksi suoralle tehty makuu. Ne mentiin pysähtymättä yli ja vaikka Elsa jäljestää hyvin maavainuisesti, se tuntuu ottavan kulmista hajun jo kaukaa ja oikoo. Tämä voi kokeessa kostautua, mutta en vielä lähtisi makuiden kanssa kikkailemaan.  

Viimeisellä satasella joku voimakas haju veti Elsaa reilusti jäljeltä sivuun. Annoin sen mennä jonkin matkaan ja se lähti kuin lähtikin hakemaan takaisin jäljelle kun himmailin vähän. Tehtiin laaja kaarros taaksepäin ja sieltä se jälki sitten taas löytyi! On sillä uskomaton nenä!

Kaatona oli varis ja sille Elsa lähes syöksyi. Otti vaakun saman tien suuhun ja lähti tuomaan minulle. Kantoi vaakkua lähelle tietä jossa pussi odotti. Näköjään vaakkutreenit ovat tehneet hyvää :)

Epäilin alkuun, että jäljestä tuli vähän liian pitkä. Etenkin kun koko yön satoi vettä. Mutta ei hätää, ihan varmasti Elsa menee sen 900 metrisenkin. Ylöjärven kokeeseen on kuulemma tullut kovasti ilmoittautumisia jo nyt, joten sinne pääseminen taitaa olla aika epävarmaa kun paikkoja on vain kuudelle koirakolle (elleivät saa toista tuomaria kokeeseen). Täytyy katsoa jos ilmoittautuisin varmuuden vuoksi johonkin toiseenkin kokeeseen.

Ihan mahtavaa kun joku asia sentään onnistuu oikeasti todella hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)