tiistai 22. huhtikuuta 2014

Mantalla kaikki hyvin

Manta kävi tänään lääkärissä lisääntyneen juomisen ja pissaamisen vuoksi. Siltä otettiin verikokeet joista tutkittiin kattavat maksa- ja munuaisarvot, veren kokonaisproteiini- ja albumimäärät, verensokeri ja elektrolyytit. Lisäksi tutkittiin verenkuva. Arvot olivat kaikki normaaleja. Lisäksi katsottiin ultralla virtsarakko ja munuaiset, eikä niissäkään mitään poikkeavaa. Virtsanäytekin oli puhdas (metsästin muuten ensimmäistä kertaa elämässäni näytettä muovikauhan kanssa klinikan pihalla ja yllättävän hyvin se onnistui!).

Ilmeisesti kyse on siis hormonaalisesta virtsankarkailusta johon voisi jossain vaiheessa aloittaa lääkityksen. En sitä vielä kuitenkaan ottanut, kun pissaa karkailee hyvin harvakseltaan. Jos yleistyy, niin aloitetaan sitten kun lääkettä pitää syödä koko loppuelämän ajan.

Juomiselle ei syytä löytynyt, mutta syötän varmuuden vuoksi Mantalle kipulääkekuurin josko se johtuisi kipuilevista lonkista ja siitä aiheutuvasta stressistä. Vastikää loppuneet antibioottikuuritkin ovat saattaneet janottaa.

Eli mummelilla on mitä ilmeisemmin ainakin toistaiseksi kaikki hyvin. Se pääsi viettämään loppupäiväksi laatuaikaa työpaikalleni ja nyt toipuu raskaasta reissustaan aurinkoisella terassilla makoillen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)