maanantai 29. heinäkuuta 2013

Treeniä...

Tänään treenattiin Tiinan kanssa Iso Keurujärvellä. Tehtiin alkuun Elsalle ilman häiriökoiria (autosta karannutta Mantaa lukuunottamatta) pari ykkösmarkkeerausta veteen. Metsälammen ranta oli todella mutaista ja upottavaa, mutta hienosti Elsa sinnitteli damin kanssa ylös. Molemmat veteenmenot olivat todella vauhdikkaita, palautuksissa damit putosivat maahan.

Sitten teimme Elsalle motivoidun hakuruudun kuudella damilla. Elsa haki kolme, joista kaksi peräkkäin ja ennen kolmatta Tiina teki pienen motivointilenkin alueella (vaikka Elsa ei olisi sitä välttämättä edes tarvinnut). Hienoa työskentelyä Elsalta: vauhdikkaat lähdöt, tehokasta nenän käyttöä ja ihan hyvät palautukset. Olen todella tyytyväinen!

Elsa vietiin autoon huilimaan siksi aikaa kun Tiina treenasi kultsupoikien kanssa riistalla. Treenin jälkeen näytin vielä Elsalle kaikkia mukana olleita: kania, sorsaa, tavia ja kyyhkyä. Kania Elsa ihmetteli todella pitkään ottamatta sitä suuhun. Kun Kide näytti vähän mallia, niin lopulta myös Elsa kantoi pupua pieniä pätkiä.

Märät sorsa ja tavi olivat kaikista haastavimpia. Niitä Elsa ei ottanut muistaakseni ollekaan suuhun, tavin päälle meinasi myös kellahtaa kierimään. Onneksi pentu oli narussa joten pääsin siihen heti puuttumaan. Kyyhkyn otti kuitenkin heti suuhunsa, ja sillä Tiina veti myös lyhyen jäljen metsään Elsan nähden.

Olin aivan varma että Elsa olisi lähtenyt tekemään hakua, mutta se ottikin todella hienosti jäljen ja seurasi sitä intensiivisesti. Hienoa katseltavaa! Jäljen lopussa otti myös kyyhkyn suuhun ja lähti tuomaan sitä minulle. Pudotti tosin muutaman metrin päähän minusta ja hylkäsi siihen. Tiellä annoimme vielä Kiden viedä kyyhkyn autolle Elsan nähden, Elsa yritti innokkaana perään. Hienoa, että saatiin tällainen mallioppimistilanne aikaiseksi.

Kuten Tiinakin totesi, Elsalle olisi nyt hyvä näyttää usein riistaa ja eri lajeja. Se ei ole niistä erityisen kiinnostunut, mutta ottaa kuitenkin lopulta suuhun ja kantaa nätisti. Huomaan itse olevani todella arka pelaamaan riistan kanssa (kahden riistaongelmaisen koiran jälkeen), mutta nyt olisi vain rohkeasti uskallettava niitä käyttää ja näyttää. Onnekseni ainakin kanto-ote on hyvä, eikä Elsa vaikuta lintuja rikkovan. Hieman innostusta vain kaivattaisiin, mutta eiköhän sekin ajan myötä korjaannu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)