maanantai 22. heinäkuuta 2013

Maltti hukassa!

Ajelin tänään Annen luokse Kangasalle. Treenattiin ensin vähän koiria ja sen jälkeen lähdettiin maastoilemaan heppojen kanssa.

Tehtiin metsään motivoitu haku niin että Elsa näki kun Anne vei damit metsään. Kierroksia taisi olla pennulla vähän liikaakin, kun treenipaikalle tultiin suoraan autosta pitkän automatkan päätteeksi. Ensimmäisellä lähetyksellä Elsa jäikin vaihtelemaan dameja, joita oli alueella suht paljon. Ehti vaihtaa kaksi tai jopa kolme kertaa ennen kuin tuli luokse (hurjasta pillityksestä huolimatta). Toisella ja kolmannella lähetyksellä toi kuitenkin ihan hyvin.

Anne ja Vappu

Anne laittoi välissä Voiton ja Vapun hakualueelle ja me seurasimme Elsan kanssa labukoiden työskentelyä metsän reunasta. Sitten minun suhteellisuudentajuni petti, ja laitoin Elsan vielä alueelle (vein välissä alueen etualalle kaksi lisädamia). Elsa lähti hienosti hakuun ja erkani todella kauaskin. Myhäilin tyytyväisenä. Elsa oli aikansa etsittyään tulossa jo minua kohti takaisin, kun nenä onneksi bongasi lähellä olleen damin. Elsa väisti taas aavistuksen palautuksessa, kuten alla olevasta videosta näkyy.


No mitä tekee höveli ohjaaja. Laittaa pennun vielä kerran alueelle. Dami löytyi suhteellisen nopeasti, mutta palautus meni niin pieleen kuin olla ja saattaa, kun pennun jaksaminen ja motivaatio lopahti.
Laitettakoon tästäkin vielä todistusaineistoa (lähinnnä koska videolla näkyy paremmin Elsan hakutyöskentely). Olkoon tämä esimerkkinä siitä, miksi pitäisi tajuta lopettaa ajoissa!



Ja hämäläisiä kuin ollaan, eikä kerrasta opita, niin tehtiin lopuksi Elsalle vielä helppo ykkösmarkkeeraus pellolla, kun kerrankin oli avustaja paikalla. Ajattelin ottaa palauksen varman päälle ja jäin lähetyspaikan viereen puskan taakse piiloon. No mitä tekee Elsa: vie damin Annelle, koska ei näe minua. Hip hei.

Jos tästä nyt edes jotain voisi oppia niin sen, että pentuni ei osaa pilliluoksetuloa. Eikä minun korvien välissä taida liikkua mitään. Jatkamme siis harjoituksia.

Ihana issikka Goliat ja vauhdikas maastolenkki onneksi nollasi epäonnisen illan (ja Elsakin odotti hienosti autossa pari tuntia).





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)