perjantai 12. heinäkuuta 2013

Elsa lomalla

Kävimme kolmen päivän lomareissulla Turussa, Naantalissa ja Rymättylässä. Manta lähti ystäväni luokse hemmottelulomalle ja Elsa pääsi meidän mukaan. Näin meillä oli edes teoreettiset mahdollisuudet mahduttaa neljä ihmistä ja koira kamppeineen yhteen autoon.  Elsan mukaan ottamista puolsi myös se, että pennun olisi hyvä päästä ilman kaverin tukea reissaamaan vieraisiin paikkoihin. Kerrassaan mainiota ja mallikasta matkaseuraa Elsa olikin!


Koko porukan tavarat mahtuivat autoon kohtalaisen hyvin pösön kätevän välipohjan ansiosta. Elsa pääsi matkustamaan "hattuhyllylle", ja sille jäi ihan hyvä tila makoilla. Menomatkalla pistäydyttiin Turussa ja Elsa sai jäädä pariksi tunniksi parkkihalliin autoon odottamaan. Auto oli ehjä kun palasimme, joten ihan hyvin aika oli kulunut puruluun kanssa :)


Rymättylästä olimme vuokranneet mökin, jonka Elsa otti heti omakseen. Olin varannut mukaan pentuaitauksen, jotta voisin rajata pennulle oleskelualueen myös ulkona/terassilla, kuten minulla on tapana tehdä Mantan kanssa. Mutta Elsa ei aitoja tarvinnut. Se pysyi koko mökilläoloajan 5-10 metrin säteellä mökistä, eikä lähtenyt haahuilemaan yksin mihinkään. Ei edes kadulla satunnaisesti kulkevien ihmisten perään. Muutaman kerran likka vähän haukahtelikin ohikulkijoille.



Päiväreissujemme ajat ja yöt Elsa vietti mökin sisällä pentuaitauksessa. Näin kengät ja muu tarpeisto sai olla turvassa innokkailta hampailta ja toisaalta Elsa rauhoittui todella hyvin aitaukseensa. Onhan se kotonakin tottunut nukkumaan omassa tilassaan. Mökillä kuljeskeli iltaisin hieman levottomana siihen asti kunnes laitoimme sen aitaukseen. Sinne se simahti heti.

Yöt Elsa nukkui aivan rauhassa ja heräili vasta meidän aikuisten ääniin. Lasten aamuyön tepsutteluille se ei korvaansa lotkauttanut.

 



Pari kertaa käytin Elsan uimassa meressä. Heitin vähän dameja ja toisella kerralla Elsa meni aivan itsekseen uiskentelemaan. Kova into oli päästä veteen.





Tämän kokemuksen perusteella voisin koska tahansa lähteä tuon koiran kanssa reissuun! On se mahtipakkaus!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)