tiistai 16. heinäkuuta 2013

Mallioppimista

Olimme sopineet tälle päivälle kimppatreenit Pyymäkeen, mutta minulle nousi viime yönä pieni kuume, eikä päästykään lähtemään. Koska treenifiilis oli kuitenkin päällä, ajattelin tehdä kotimetsässä Elsalle pienen hakutreenin.

Otin myös Mantan mukaan ja laitoin aluksi Elsan odottamaan. Tein motivoidusti helpon hakuruudun tennispalloilla ja pentudameilla, ja haetutin ensin Mantalla kuusi noutoa. Sen jälkeen täytin alueen uudestaan ja vaihdoin koiria. Lähetin Elsan samalta paikalta hakuun ja se toi hienosti kolme. Loput haettiin hihnan kanssa sillä palautuksissa on edelleen vähän toivomisen varaa. Hienosti Elsa käytti nenäänsä ja bongasi tuulisessa säässä pallot/damit hyvinkin kaukaa.

Kyllä mallioppimisessa vaan on voimaa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun tein Elsalle oikean haun ja niin vaan pentu tajusi mitä piti tehdä kun katseli alkuun vanhemman työskentelyä.

Lopuksi vein vielä Mantan pois ja tein muistiharjoituksia polulla, jossa sain palautukset helpommin suoraviivaisiksi. Niiden kanssa täytyy kyllä tehdä töitä. Elsa mielellään lähtee pinkomaan esineen kanssa ohi tai jopa ihan eri suuntaan... SNJ:n leiriltä sain kyllä hyvän vinkin käyttää tennispalloja treenaamiseen ja ne tuntuvat Elsan kanssa toimivan parhaiten. Ote pysyy automaattisesti hyvänä kun ei palloissa ole mitään "mällättävää".

Pillin käyttöä olen vahvistanut viime viikkoina aktiivisesti lenkeillä ja kotona ruokailutilanteissa. Lenkillä pillitän satunnaisesti joko seis- tai luoksetulokäskyä ja palkkaan nameilla.

Jokunen päivä sitten opetin Elsalle myös paikalla olon istuen. Lähes kertakorjauksella meni sekin perille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)