torstai 4. heinäkuuta 2013

SNJ:n kesäleirillä

Kävin eilen ja tänään SNJ:n kesäleirillä joka järjestettiin sopivan ajomatkan päässä Tammelan Mustialassa. Hienot oli puitteet ja sääkin suosi, joten mukavat kaksi päivää seurailin noutajien treenailuja. Edellisestä leiristäni taitaakin olla jo 7-8 vuotta...


Osallistuin molempina aamupäivinä Elsan kanssa NOME penturyhmään. Harjoiteltiin odotetusti perusasioita, kuten luoksetuloa, palauttamista, lähihakua makupaloilla sekä haun ja linjalähetysten alkeita. Elsan palautukset ovat menneet viime aikoina vähän epävarmoiksi, joten niiden osalta häiriötreeni ei välttämättä tehnyt meille hyvää. Parasta antia oli ehdottomasti muiden suoritusten katseleminen ja oman vuoron odottaminen. Aika nopeasti Elsa rauhoittuikin ja odotti pääosin hiljaa.

Koulutusten jälkeen laitoin Elsan häkkiin lepäämään, joten tuli harjoiteltua sitäkin. Tänään otin pennun vielä iltapäivällä seuraamaan osaavien koirakoiden treenejä. Elsa oli niin väsynyt, ettei reagoinut juuri mitenkään starttipistooliin, räksättimiin, lentäviin dameihin tai noutaviin koiriin. Hyvä niin.


Elsa odottaa vuoroa ja Hulda treenaa.

Iltapäivinä kävin seuraamassa ulkolaisten nome-kouluttajien ryhmiä (ALO/VOI koirakoille). Ulkolaiset kouluttajat teettivät suhteellisen vaikeita ja haastavia tehtäviä, ja niitä olikin todella mielenkiintoista seurata. Moni koira ja ohjaaja kävi osaamisensa äärirajoilla. Molemmat kouluttajat painottivat koiran lähihallintaa (seuraaminen, paikallaolo, pillikuuliaisuus, lähettäminen ja palauttaminen/luovuttaminen), ja pistinkin monta asiaa mieleeni joita pitäisi nyt pentuaikana Elsalle opettaa. Ehkä meidän luovutusongelmatkin korjaantuisivat kun vain tekisin noita hallintajuttuja. Ilolla ja kehumisella.

Kati ja Fanni italialaisen Salvatore Zappavignan koulutuksessa.


Myös Manta-mummu pääsi tänään leirille mukaan. Se on kyllä niin ihanan järkevä seuralainen! Vähän jopa harmitti kun en ilmoittautunut sen kanssa mihinkään treeniryhmään. Oli myös kiva nähdä pitkästä aikaa muita kihara-ihmisiä koirineen. Tanekin oli yhtä harmaa kuin Manta :)

Lauantaina ajelen vielä Mustialaan SNJ:n päänäyttelyyn. Elsa avaa tuolloin näyttelyuransa. Hui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)