tiistai 29. syyskuuta 2015

WT-treeniä Hämeenlinnassa


Ilmoitin Elsan vielä yhteen WT-kokeeseen, joka on kuukauden päästä. Sitä silmällä pitäen huutelin Kanta-Hämeen noutajien FB-ryhmässä treeniapua, jotta pääsisimme treenaamaan vieraassa seurassa ja isommalla porukalla. Elsa kun tarvitsisi häiriötä ja malttitreeniä. Viiden hengen poppoo saatiinkin kasaan ja treenit sovittiin Hämeenlinnaan pellolle.

Aloitimme treenit viemällä pellon jokaiseen kulmaan muistidamit. Sitten lähdimme kulkemaan pellon toisesta laidasta walk up-rintamassa. Neljä koiraa rinnakkain ja yksi toimi heittäjänä rivin etupuolella. Liikkuminen pysäytettiin kvaakatuksesta ja heittäjä heitti aina kerralla 2-3 damia. Noutovuorot jaettiin sekalaisesti sen mukaan kenen koira keskittyi. Välillä otettiin muistipaikoilta linjoja ennen markkeerausten noutoa.

Elsa toimi yllättävänkin hyvin. Jos edellisviikon koe kaatui epäonnistuneeseen kakkosmarkkeeraukseen, niin eilen likka teki todella mallikkaita markkeerauksia pellolla. Myös kakkosia, ja myös pitkän viiveen jälkeen lähetettynä. Nenän käyttöä oli taas upea katsoa, se tuolla koiralla toimii. Rivissä kulkeminen sujui ihan hyvin, joskin seuraaminen pitäisi olla tiiviimpää ja pysähdykset napakampia (näitä pitäisi treenata ihan erikseen paljon enemmän). Elsa ei tainnut kertaakaan karata ilman lupaa.

Linjoissa oli pientä haparointia, mutta matkat olivatkin aika pitkiä. Elsa hakeutuu näköjään suorille linjoille, eli poikittaminen pellon kulmaan ei ottanut sujuakseen. Näitäkin pitäisi treenata erikseen motivoidusti. Taidan ottaa kuurin todella helppoja motivoituja linjoja, jotta saan liikkeeseen suoraviivaisuutta. Olen vähän lähtenyt oikomaan. Myös esteiden suoria ylityksiä pitäisi ehdottomasti treenata.

Oikein hyvä treeni siis ja sain sen mitä hain. Hyvin häiriötä, Elsalle vieraita ihmisiä ja koiria sekä monipuolisia tehtäviä. Ja oli kiva treenailla pitkästä aikaa kahden kiharan (ja kahden flatin) kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)