sunnuntai 2. elokuuta 2015

Tiistaiaksat pitkästä aikaa


Tiistaina päästiin pitkästä aikaa agilitytreeneihin. Keli oli kohdillaan ja rata mukava muistettava, kaikkiaan 22 estettä. Ekalla kiekalla Elsa veti taas höyryt pihalle mutta toinen kerta oli jo mallikelpoisempi. Kepeillä rytmi oli vähän hakusessa, niitä pitäisi treenata erikseen. Kontaktit roiski myös aika pahasti, vaatisivat erillistä treeniä. Vaikka toisaalta, ei me niin kovin tosissamme taideta tämän lajin kanssa ottaa. Pidetään vaan kivaa.

Tauon jälkeen kepeiltä kuvassa näkyvälle punaiselle ja siitä 90 astetta toisella punaiselle osoittautui mahdottoman vaikeaksi. Minun piti ehtiä toisen punaisen ja sen jälkeen olevan sinisen väliin tekemään valssi tai persjättö, mutta kun liikeen suunta oli liikaa eteenpäin, Elsa ei kääntynyt millään toiselle punaiselle vaan painoi sen ohi oikealta. Siniseltä piti taas jatkaa etuoikeaan toiselle sininiselle, joten punaisen ja sinisen väliin olisi ollut pakko ehtiä. Ei saatu sitä millään onnistumaan, joten se jäi vähän kaivelemaan.


Paras tyyny.

Viikonloppu on mennyt synttäreitä järjestellessä ja juhliessa, joten koirat ovat ottaneet vähän rennommin. Eilen kävin pellolla tekemässä pienen treenin Elsan kanssa. Ajatuksena oli pitää harjoitukset todella motivoituina ja simppeleinä, sekä ennen kaikkea treeni lyhyenä. Alku lähti hyvin liikkeelle: aloitin oikealla sivusuunnalla ja vasemman käden kautta eteen. Damit aika pitkillä matkoilla ja lähetys vajaan 2 metrin päästä koirasta.. Elsa pääsi alkuturboilussaan karkaamaan väärälle (viimeksi  viedylle) damille ja korjasin sen. Lopulta suunnat onnistuivat hyvin. Väliin tein muutamalla pikkudamilla lähihakua, damit oli heinien alla piilossa. Sekin meni hyvin.

Mutta sitten lähdin ahnehtimaan. Koska lähetyspaikka oli hyvin tallaantunut, jätin siihen kolme pikkudamia heinien alle lähihauksi. Kävelimme pellon toiseen laitaan ja lähetin Elsan hajualueelle. Haki hyvin ensimmäisen. Olisi ehdottomasti pitänyt lopettaa siihen, mutta lähetin samasta paikasta vielä toisen kerran. Elsa käänsi lähettäessä päätä pois, mistä tiedän sen epäröivän, ja lähti nihkeästi. Ei edennyt suoraan vaikka meni lopulta oikeaan paikkaan ja haki damin. Ei hyvä suoritus kuitenkaan. Sen verran jäi ärsyttämään, että vaihdoin vielä uuteen lähetyspaikkaan, josta oli suora linja pellon laitaa pitkin hajualueelle, ja lähetin kolmannen kerran. Eteneminen oli entistä haparoivampaa ja lopulta Elsa lähti kaartamaan voimakkaasti oikealle, suuntaharjoituksen hajupaikan suuntaan. Pysäytin ja palkkasin pysähtymisestä. Sitten oli pakko vielä motivoida alkuperäinen linja ja tehdä se kertaalleen.

Eli pieleen meni. Tarkoitus oli tehdä lyhyt ja onnistunut treeni, mutta loppufiilis lässähti jälleen. En taida koskaan oppia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)