sunnuntai 30. elokuuta 2015

Kyllä on kiva treenata

Eilen kävin tekemässä pellolla linjaharjoituksia. Sinne oli sopivasti kasattu risukasoja, joihin oli helppo tehdä muistipaikkoja. Kiersin ensin pellon reunoja pitkin ympäri ja jätin muistiin dameja. Sitten lähetin eri paikoista Elsaa linjalle.

Linjat menivät pääsääntöisesti ihan hyvin. Jos Elsa epäröi, se lähti hetikohta käskyn jälkeen kaartamaan voimakkaasti sivuun. Otin sen aina takaisin ja lähetin uudestaan, ja sitten yleensä saimme harjoituksen onnistumaan.

Tein myös muutaman markkeerauksen sekä pellolle että syvän ojan yli. Elsan markkeerauskyky häiriintyi, jos en lähettänyt sitä heti pudutuksen jälkeen vaan tein esim. pienen lenkin ennen lähtystä. Suunta oli tiedossa mutta putoamispaikka hukkui. Kakkosmarkkeerausten osalta meillä on siis edelleen tekemistä. En oikein keksi miten sitä lähtisin purkamaan...Tänään käytiin Katin ja Markuksen kanssa treenaamassa riistahakua. Tehtiin AVO-luokan haku, jossa oli 8 riistaa: 3 maalintua, pupu ja 4 vesiriistaa. Maasto oli korkeaa kaislikkoa. Elsa teki upeasti töitä. Ensiksi löytynyt pupu putosi jalkoihin mutta kaikki loput se toi käteen. Vauhti pysyi koko ajan hyvänä ja se kattoi aluetta laajasti. Ihanaa, kun ei tarvitse jännittää että se hylkisi jotakin riistalajia. Kaikki kelpaa, hyvillä otteilla ja näteillä palautuksilla. Ja kyllä, muutama kuukausi takaperin, pitkän riistatreenitauon jälkeen, tämä sama koira leikitteli variksilla eikä tahtonut tuoda niitä minulle.

On minulla käsissäni vaan mahtava koira.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)