perjantai 14. elokuuta 2015

Onnistuneet treenit ja vauhdikasta menoa

Reippaan lenkin jälkeen tuli vähän hiki.

Kati ja Markus järjestivät muutamille kasvateilleen eilen harjoitustaipparit. Minä tietenkin menin kuokkavieraaksi toiveena päästä tekemään Elsalle täyspitkä ALO-luokan kanijälki.

Tehtiin alkuun Elsalle muutama pitkähkö markkeeraus lokilla veteen. Kummallakin kerralla lintu tuli hienosti käteen asti. Huikeaa edistymistä muutaman viikon takaiseen. Markkien jälkeen siirryttiin metsään tekemään jälkiä. Pyysin Markusta tekemään jäljelle ALO-luokan aloituksen ja mittaa saisi olla reilusti - mielummin vähän pitkä kuin liian lyhyt, jotta Elsa ei löytäisi pupua haulla.

Jälki lähti kapean ojan takaa, lähetin ojan toiselta puolelta n. 5 metriä lähtöpaikasta. Elsa ylitti ojan, nappasi saman tien jäljestä kiinni ja hävisi pusikkoon. Montaa minuuttia ei tarvinnut odotella kun se tuli mustan kanin kanssa takaisin. Pudotti tullessaan kanin kauemmas ojan reunalle samalla hetkellä kun kehuin sitä. Nosti kuitenkin saman tien uudestaan ja toi käteen. Täytyy pitää jatkossa turpa kiinni :)

Markus oli jäänyt kanin lähelle, ja kertoi, että Elsa jäljesti reippaasti uraa hieman sivussa seuraten. Meni pääosin tuulen alapuolella, mutta teki välillä tarkistuksia tuulen yläpuolelle. Pysyi kuitenkin koko ajan jäljen tuntumassa. Kanin se oli napannut heti suuhunsa ja lähtenyt palauttamaan vilkaistuaan syrjäsilmällä Markusta. Kuulostaa niin Elsalta parhaimmillaan! Olen todella tyytyväinen tähän suoritukseen ja se antaa uskoa tulevaan koestarttiin. Hieno suoritus ja hieno fiilis!

Fillarilenkillä.
Tänään kävin Elsan juoksuttamassa fillarin kanssa. Lenkillä oli pituutta noin viisi kilometriä ja aikaa meni puolisen tuntia. Alustana oli pääosin metsän latupohjat, eli tahti oli vaihtelevaa, kun maasto on kovin mäkistä (ei siinä päässyt itsekään lepäilemään). Tällaisia lenkkejä ollaan tehty nyt 1-2 kertaa viikossa pohjakunnon parantamiseksi. Huomaan nimittäin, että lenkkikaverin puute alkaa näkyä myös Elsan lihaksistossa. Se tarvitsee vähän reippaampaakin liikuntaa.

Elsan kanssa pyöräily on sujunut heti ensimmäisistä kerroista lähtien hyvin. Se ravaa nätisti irti pyörän vierellä myös maantien reunaa, metsässä saa mennä vapaasti. Vauhti meinaa etenkin alkulenkistä olla vähän turhankin reipasta mutta himmaa kyllä käskystä. Pitäisi taas aktivoitua itsekin juoksemaan niin tulisi molemminpuolinen hyöty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)