sunnuntai 16. elokuuta 2015

Sujuu, sujuu

Juro ja Innokas.

Tänään iltatreenien teemana oli kakkosmarkkeeraukset. Niissä Elsa haparoi usein, ensimmäinen heitto tuppaa unohtumaan, joten lähiviikkoina treenataan mahdollisimman paljon kakkosia.

Sulatin treenejä varten fasaanin ja variksen, jotta noudettavat olisivat mahdollisimman kiinnostavia. Tein alkuun muutaman muistilinjan dameilla jotta saatiin pahimmat höyryt pois. Jätin myös veteen muistidamin, jota ei haettu pois vaikka hinku veteen olisi ollut kova. Aloitettiin siis markkeerauksilla.

Ensimmäinen kakkonen ei onnistunut. Elsa haki viimeksi heitetyn fasaanin hyvin mutta sillä ei ollut variksesta mitään muistikuvaa. Heitettiin se uudestaan ykkösenä. Toisella kertaa kakkonen jo onnistui, vaikka hieman epävarmasti lähti silloinkin ensiksi heitetylle. Matka oli pitkä, sillä halusin testata muistia, jotta koira ei saa heti näköyhteyttä riistaan. Kaikissa noudoissa riistat tulivat todella nätisti käteen ja ylösotot olivat reippaita. Hienoa kehitystä!

Seuraavaksi kävin viemässä variksen metsään muistiin ja siirryttiin vesimarkkeerauksiin, jotka tehtiin dameilla. Jälleen ensimmäinen kakkonen meni pieleen. Elsa ei oikein meinannut löytää viimeksi heitettyäkään. Tehtiin paikat tutuksi ykkösinä ja saatiin sitten myös kakkonen onnistumaan. Vedessä Elsa tuntuu metsästävän katseellaan ja kävi nytkin tarkastamassa muutaman vedessä olevan tuppareen.

Varis tuli linjalta hyvin ja sen jälkeen myös treenien aluksi jätetty vesilinja onnistui. Dami oli tosin hyvin näkyvillä.

Pientä haparointia siis suorituksissa mutta muuten olen tosi tyytyväinen Elsaan. Riistan kanssa homma toimii jo erinomaisesti - noudot olivat tosi nättejä. Elsa myös malttoi odottaa lähetyskäskyjä ja tuli hyvin perusasentoon. Pientä höntyilyä seuraamisessa oli etenkin vesirajassa, siihen kiinnitetään jatkossa huomiota.

Nyt taitaakin tulla viikon treenitauko, sillä lähden ensi viikonlopuksi Tallinnan koiranäyttelyyn töihin. Ilman koiraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)