torstai 26. syyskuuta 2013

Vilpoista viiletystä

Eilen keli oli vähintään yhtä viileä kuin tiistaina, joten tokokentälle piti pakata extrapaljon vaatetta päälle. Sormet silti jäässä vaikka olikin ohuet hanskat kädessä. Syksy on totisesti tullut.

Jatkoimme edelleen kontaktiharjoituksilla. Luoksepäästävyydessä Elsa pysyi jo ihan kohtalaisesti paikoillaan kun Minna tuli kaksi kertaa vajaan metrin päähän. Edistystä!

Seuraavaksi mentiin riviin ja Minna kulki ensin oman koiransa kanssa ohi. Kerran Elsa nousi seisomaan ohitustilanteessa, mutta muuten piti kontaktin hyvin. Sen jälkeen jokainen koirakko kulki rivin ohi ja lopulta myös pujoteltiin. Elsan seuraamiset meni todella upeasti! Pentu alkaa jo tajuta mitä haluan ja hakee hienosti kontaktia oikeassa paikassa, vaikka en varsinaista seuraamista vaatinutkaan.

Tauon jälkeen otettiin vielä luoksetulot. Ensimmäisen tein lievällä motivoinnilla (käsimerkki ja kehut matkalla), ja se meni hyvin. Minna kehoitti kokeilemaan vielä toisen kerran ilman käsimerkkiä. Itse luoksetulo meni hyvin, mutta kun Elsa oli saanut palkaksi patukan, se lähti huitelemaan aivan omille teilleen. Haisteli maata kuurona ja sitten pinkaisi läheiseen puistoon vaikka kiljuin ja hypin tasajalkaa toisaalla. Luulin sen syöksyvän pusikkoon kakalle, mutta kun menin perään, pentu seisoikin keskellä pientä lammikkoa sen näköisenä, että "tuleppa hakemaan täältä!". Voi jööses!

On se kyllä omituinen tyyppi. Tekee todella hienosti ja tiiviisti töitä, mutta on kuitenkin täysin arvaamaton treeneissä irti päästessään. Ei se kotona tai lenkillä tee ikinä mitään tuollaista. Tulee metsässäkin kutsusta luokse vaikka tulee ihmisiä tai koiria vastaan. Treeneissä kutsut kaikuu kuuroille korville eikä auta vaikka päälläni pomppisin... No, jatkamme edelleen harjoituksia :)

Sunnuntaina onkin Sarkkisen Nome-treenit Vantaalla. Saa nähdä mitä siitä tulee :) Ilmoitin meidät myös Pirkan noutajien nuorille koirille tarkoitettuun NOME-päivään lokakuussa. Ei kai treenaamista voi kokonaan lopettaakaan, ja ehkä saan sieltä jotain uusia ideoita. Anoin paikkaa myös Levekin tokon hallitreeneihin talveksi, jotta ainakin tokohommia tulisi tehtyä koko talven ajan. Siitä ei ainakaan voi olla haittaa. Josko keväällä oltaisiin sitten jo vähän pidemmällä yhteistyössämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)