torstai 19. syyskuuta 2013

Pentukoulussa, osa II

Viimeinen viikko on ollut sellaista kiitoa, että vasta eilen pääsin puuhailemaan Elsan kanssa. Vesisateesta huolimatta. Sekä maanantain nomeilut että tiistain toko jäivät työkiireiden jalkoihin.

Eilen tottiksessa käytiin läpi maahanmenon harjoittelua ja kahta erilaista tekniikkaa: istumasta "putoamista" ja seiso-maahan hissiliikettä, jossa tassujen pitäisi pysyä koko ajan paikoillaan. Minna suositteli opettamaan koiralle molemmat tekniikat ja niihin eri sanat. Kaukkareissa toimii jälkimmäinen, liikkeessä ja paikallaoloissa taas ensimmäinen tekniikka.

Maahanmenoja ei kuitenkaan kokeiltu vielä käytännössä vaan alkuun käytiin läpi kotiläksyt, eli kontakti ja istuminen. Meiltä katsottiin erityisesti sivulle tuloa ja sain ohjeita oman kehoni käytöstä ja käsimerkki -> käsky -järjestyksestä (olen tehnyt toisin päin, jolloin avun häivyttäminen on jatkossa ehkä hankalampaa). Hyvin Elsa kuulemma jo tulee sivulle.

Näiden jälkeen kuljeskeltiin ympäriinsä ja tavoite oli pitää koiraan kontaktia jottei se kiinnostuisi muista. Elsa teki hienosti ja tarjosi hanakasti oikeaa seuraamistakin. Sinkoilu muiden perään pysyy jo todella hyvin aisoissa kun olen puuttunut siihen jämäkästi. Remmi pysyy löysällä vaikka Elsa on sen näköinen että meinaa revetä liitoksissaan.

Toisella jaksolla tehtiin motivoidut luoksetulot. Elsa tuli täysiä :) Ja meinasi lähteä vähintään yhtä lujaa kun seuraavat koirat olivat suoritusvuorossa, vaikka katseltiin sivummalla. Kiskaisi aivan yllättäen, kun en osannut yhtään varautua! Ei ole aivan vielä Keppulille selvää, kenen kanssa hommia tehdään.

Hyvä treenikerta siis jälleen, vaikka harmittaa kyllä kun kotiharjoittelua ei olla tehty yhtään. Eipä meidän taidot kerran viikossa harjoittelulla juuri mene eteenpäin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)