torstai 12. syyskuuta 2013

Pentukoulua

Eilen alkoi Hakametsän parkkipaikalla Pirkanmaan noutajakoirayhdistyksen tokokurssi pennuille. Ilmoitin Elsan mukaan penturyhmään, sillä edelleen kaipaan tukea perusteiden rakentamiseen oikealla tavalla. Elsa oli ryhmän vanhin, mutta varmasti saamme Minnalta ja Tiinalta hyviä oppeja.

Uusi paikka, jossa autot pörräsivät ja useat koiraryhmät harjoittelivat, oli Elsalle vähän ihmeellinen. Se ei kuitenkaan yhtään jännittänyt ja pystyi keskittymään hyvin. Kovin houkuttelevia olivat myös muut honkkelikonkkelipennut, joiden luokse olisi tietenkin pitänyt heti päästä. Pidin kuitenkin tiukan linjan, eikä muita kohti saanut rynniä. Elsa reagoi todella hyvin puolikuristavan pantansa kilistelyyn eikä muutaman kerran jälkeen sinkoillut yhtään.

Tunnin teemana oli katsekontakti ja istuminen. Harjoituksia tehtiin kahdessa ryhmässä siten, että kumpikin ryhmä treenasi vuoron perään 15 minuuttia kerrallaan. Tämä oli todella hyvä systeemi, sillä vartti oli hyvä aika touhuta annetun tehtävän parissa ja sitten into loppuikin jo niin ohjaajalta kuin koiraltakin.

Elsa pitää hyvin kontaktin perusasennossa, mutta liikkeessä sitä pitäisi vielä harjoitella enemmän. Jälleen painotettiin sitä, että palkka tulee katsekontaktista, ei namikäden seuraamisesta. Namit molempiin käsiin, koira eteen istumaan ja palkka siitä kädestä jota kohti koira ei pyri silloin, kun se katsoo silmiin.

Toisessa sessiossa harjoiteltiin istumista ilman käskysanaa. Elsa istuu todella nopeasti ja vaikeuksia tuottaakin palkata se oikea-aikaisesti. Reaktionopeuteni ei tahdo aivan riittää :) Käytin palkkana pääosin juustoja, mutta lopussa leikittiin myös leluilla.

Väliajat Elsa odotti puuhun sidottuna ja yllätyin kuinka rauhassa se oli. Meni jopa makuulle heti oman treenin jälkeen! Se alkaa selvästi oppia!

On se vaan kiva koira tottistreenaamiseen. Intoa riittää eikä väsy tule. Vain muut ihmiset ja koirat häiritsevät hieman tekemistä, mutta keskittyminen on parantunut viime aikoina ihan hurjasti. Luoksepäästävyys-liikettä meidän täytyy kyllä ryhtyä harjoittelemaan siten, että "tuomari" tulee pikkuhiljaa lähemmäs, pienin askelin. Elsasta kun on niin IHANAA kun joku ihminen tulee lähelle. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)