lauantai 14. maaliskuuta 2015

Piip!

Pysäytystreeniä mallioppimisen avulla.

Tämän viikon muutamat treenit ovat sujuneet ihan kivasti. Lenkkien lomassa olen harjoitellut pillipysäytystä. Toisinaan se sujuu jo ihan hyvin, Elsa istahtaa käsimerkistä ja pillin vihellyksestä. Luoksetulo pillistä on kuitenkin niin vahva, että useimmiten Elsa lähtee tulemaan lujaa luokse pillin äänen kuultuaan. Manta on toiminut harjoituksissa hyvänä apuna ja näyttänyt Elsalle mallia. Kun Manta istuu paikoilleen, myös Elsa himmaa ja pysähtyy. Toistoja tarvitaan siis vielä aivan valtavasti, jotta toivottu käytösmalli menee perille ja pääsen lisäämään pysäytysmatkaa.

Linjaharjoituksiin olen liittänyt joitakin taakselähetyksiä ja sivusuuntia. Yhtenä päivänä tein pellolle neljä muistipaikkaa sekä lähihakupisteen, jonne lähetin myös eteen-käskyllä. Muistipaikoille lähetin vuoroin sivusuunta/taakse -käskyillä ja välillä taas haettiin vauhtia ihan perinteisellä lähetystavalla ja perusasennoista vauhtinoutopalkoilla. Muistilinjat menevät pääsääntöisesti tosi hyvin, mutta tuo haku tuottaa edelleen päänvaivaa. En oikein tiedä pitäisikö sitä harjoitella enemmän vai vähemmän. Tai no, tämän vähempää ei  kyllä voi harjoitella...

Tänään mieheni lähti kaveriksi lenkille ja tehtiin metsässä muutama markkeeraus. Markkeeraustreeniä Elsa tarvitsisi ehdottamasti lisää, sillä sen paikallistamiskyky ei ole kovin vahva. Ensimmäisiä heittoja etsi melko pitkään mutta kolmas ja neljäs menivät jo paremmin. Markkeeraustreeniä tarvittaisiin myös tulevia kokeita varten, sillä on edelleen pieni riski, että Elsa karkaa noutoon. Tänään tosin malttoi hyvin. Vahvistin malttia vaihtamalla pari kertaa lähetyspaikkaa parin askeleen päähän damin putoamisen jälkeen.

Huomenna menemme Hauholle Stef Bollen WT-koulutukseen. Toivottavasti päästään tekemään walk-upia. Ajattelin myös keskustella kouluttajan kanssa damin käsittelystä, sillä innostuessaan Elsa alkaa vähän mälvätä dameja. Josko saisin sen kitkemiseen jonkin täsmävinkin.

Tajusin muuten juuri, että Elsa on ollut pitkän aikaa aivan hiljainen treenitilanteissa. Viime kesän ääntely on siis jäänyt ihan itsestään pois!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)