tiistai 7. lokakuuta 2014

Agilityn hallikauden starttiTänään alkoivat ToisKin agilityn hallitreenit Sportdogparkilla pj Jani Laitamäen vetämänä. Pääsimme siis neljän koirakon ryhmään ja treenit ovat tiistaisin huhtikuun loppuun asti.

Ryhmässä on pelkästään maxi-koiria ja muut selvästi jo edistyneempiä. Menivät pitkää rataa. Meidät Jani otti heti alkuun yksityiskäsittelyyn nähdäkseen Elsan tason.

Aloitettiin helpolla kahden hypyn sarjalla. Rimoja nostettiin asteittain 45 senttiin, kun kesällä treenasimme pelkästään 35 senttisillä tai sen alle. Korkeus ei Elsalle tuota mitään ongelmia. Päinvastoin, hypyt voivat kovassa vauhdissa parantua kun ei pääse roiskimaan yli.

Seuraavaksi hyppyjen alkuun lisättiin putki ja sitten vielä pitkän suoran päähän pussi. Jani avusti alkuun pussilla, mutta lopulta Elsa meni sen jo ihan hyvin itsekseenkin.

Laiskanpulskeaa emäntää ei säälitty yhtään, ja Jani pisti minut juoksemaan suoraa aina vaan uudestaan ja uudestaan. Hiki tuli, mutta koira toimi hyvin.

Loppuun otettiin vielä joitakin kertoja rengasta yksinään. Janinkin ajatus oli, että koira pitäisi opettaa hakeutumaan käskystä renkaalle eli jatkettiin samalla metodilla kuin kesällä. Elsa hyppäsi maxi-korkuisen renkaan oikein sujuvasti.

Nämä kaikki harjoitukset teimme siis putkeen ja sitten muut rupesivat tekemään ratoja.

Kiva on päästä taas aksailemaan. Elsaa tosin pitäisi vähän viritellä touhuun, sillä heti kun kontakti pääsi putoamaan, se kulki nenä alusmattoa kyntäen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)