tiistai 6. tammikuuta 2015

Tunti agihöntsää


Tänään kävi sellainen tuuri, että sain käyttää koko tunnin yksikseni aksahallilla. Tunti teki meille todella hyvää, sillä sain rauhassa hinkata Elsan kanssa kontakteja ja helppoja hyppysarjoja.

Aloitin puomilla ja tein sitä useita kertoja peräkkäin palkaten rauhassa alastulokontaktille. Elsa piti hyvän vauhdin suorittaessaan, ei kaahottanut ja kuunteli hyvin "odota"-käskyä alastulolla. Palkatkin sain pääosin annettua niin että sen etujalat olivat maassa ja peffa keltaisella.

Välissä tein keppejä, joihin löytyi myös yllättäen rytmi. Elsa pujotteli useita kertoja peräkkäin ja pystyin jo vähentämään ohjausapuani. Tosin, ahnehtiminen ja hätäily kostautui, ja jouduin ottamaan välillä vähän takapakkia. Mutta pääsia on, että Elsa alkaa vähän jo hoksata mistä kepeillä on kyse.

Kolmas "uusi" asia oli keinu, joka oli sopivasti tuotu radalle. Totutin ensin Elsaa nakin kanssa kiipeämään ja lopulta se hoksasi, miten saa keinun liikkumaan. Loppu meni jo monta kertaa tosi hyvin, mutta keinulle kiipeäminen on vielä vähän jännittävää. Elsa myös väistää ylös nousevaa lautaa suorituksen jälkeen. Teinkin keinua moneen kertaan ja välissä tehtiin muita esteitä.

Viimeisen puolituntisen käytin 13-esteen rataan, jonka suunnitelman sain edellisen tunnin treenaajilta. Radan helpoin versio oli oikein sopiva itsenäiseen treeniin. Se alkoi renkaalla, mikä oli hyvä harjoitus sekin. Elsa hyppäsi renkaan hyvin ja ihan lopuksi lähetin vielä erikseen renkaalle vähän kauempaa korostetulla käskyllä. Hyvin toimi sekin.

Tein eri tehtäviä sopivan lyhyissä pätkissä ja annoin Elsan välillä lepäillä/juoda. Sillä pysyikin vire todella hyvänä koko tunnin ja se tarjosi itse aktiivisesti tekemistä. Ei juurikaan edes karannut maanhaisteluun. Johtunee palkkana olleista herkkunakeista. Palkkasin osin myös pallolla ja loppuvaiheessa Elsa alkoi tuoda sitäkin takaisin suoraan heitoista. Selvästi nautti tekemisestä ja halusi lisää.


Todella hyvän fiiliksen treenit.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)