tiistai 20. tammikuuta 2015

Taitava tiistaiTänään oli aksatiistai. Jatkoimme edelleen ilman kouluttajaa ja jaoimme taas tunnin tollerin kanssa. Ryhmämme koko on (ainakin väliaikaisesti) kutistunut neljästä koirakosta kahteen, joten treeniaikaa on todella hyvin. Ei haittaa yhtään!

Kentällä oli sijoitettu esteitä väljähkösti ja teinkin edellisten treenaajien radasta ensimmäistä n. 15 estettä soveltaen. Hyppyjen lisäksi radalla oli puomi, muuri, kepit ja A. A-este tulikin nyt vähän "uutena", sillä sitä ei olla otettu pitkän aikaan. Elsa tajusi alastulokontaktin heti ja jäi "roikkumaan" jyrkälle liuskalle. Puomin alastulot menivät myös tosi hyvin ja pystyi palkkaamaan vähän viiveellä/ suoraan edestäpäin.

Kepit menivät jo keskellä rataa pelkällä käskytyksellä koiran ollessa vasemmalla puolella. Harjottelin ihan erikseen myös niin, että olin keppien oikealla puolella. Alkuun tuntui hankalalta, mutta saatiinpa homma sujumaan niinkin päin.

Ihan lopuksi houkuttelin Elsaa hakeutumaan esteille pelkällä käskyllä. Putki alkaa olla jo hyvin vahva, satunnaiset hypytkin sujuivat. Elsa on aika paljon minussa kiinni, etenkin nyt kun olen käyttänyt erityishyviä nameja (juustoa, nakkeja jne), mutta toisaalta se on ihan hyvä tiukkoja käännöksiä ajatellen.  

Koiran motivaatio on näillä viimeisillä treenikerroilla kasvanut huikeasti. Se käy aivan kierroksilla ensimmäisistä sekunneista lähtien (tai oikeastaan jo hallin pihassa), tulee joka esteen/tehtävän jälkeen innokkaasti hakemaan palkkaa eikä sinkoile yhtään omille teilleen. Aivan läkähtyneenäkin jää vierelle odottamaan seuraavaa spurttia. Jopa pallot tulevat suorilla takaisin!

Tämä alkaa olla jo tosi kivaa!

Note to self: tajusin tänään, että käskytän Elsaa todella lujalla äänellä. En tiedä miksi, koska siihen ei todellakaan olisi tarvetta. Onnistuisinkohan kitkemään tämän piirteen itsestäni...? Yritän panostaa hieman vähäeleisempään/hillitympään ohjaustyyliin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)