lauantai 22. maaliskuuta 2014

Tuuria vai taitoa?

Tämän päivän damitreeneissä harjoiteltiin markkeerauksia ja linjoja. Kakkosmarkkeeraukset tehtiin avoimeen mäntymaastoon melko lyhyillä matkoilla siten, että ensin paikat tehtiin koirille tutuksi ykkösinä. Ykkösten jälkeen koira vietiin "huilimaan" toisten harjoittelun ajaksi. Sitten omalla vuorolla tehtiin ensin kaksi ykköstä ja lopuksi samoilla paikoilla kakkonen.

Elsan suoritukset paranivat taas kerta kerran jälkeen. Ensimmäiset markkeeraukset se hahmotti vähän huonosti ja joutui hakemaan dameja melko pitkään. Nenä toimi kyllä erinomaisesti. Myös palautuksissa teki pieniä kaarroksia. Toisen kierroksen ykköset menivät jo paremmin ja kakkosmarkkeerausta voisi kutsua lähes täydelliseksi: Elsa meni suoraan viimeiseksi heitetylle damille ja toi sen suorinta tietä minulle. Siitä nopea sivulle tulo ja lähetys, ja taas dami tuli napakasti talteen. Olikohan tuo vahinko vai onko koira vaan niin hyvä...? :)

Linjoja tehtiin polku-uralla ensin motivoidusti, eli koira istumaan lähetyspaikalle ja kävin viemässä kaksi damia uralle. Elsa toi molemmat hyvin ja oikeassa järjestyksessä (lähin ensin). Sitten taas hetken huili ja harjoituksen toisto "sokkona", eli damit olivat samoilla paikoilla valmiina. Elsa teki jälleen hyvin.

On se kyllä kumma juttu - välillä ei suju mikään ja toisena päivänä taas kaikki menee ihan nappiin. Toivottavasti Pirkan Dameihin osuu hyvä päivä. Sen verran suunniteltiin taktiikkaa, että pitää Dameissa varmaan tehdä koirille muutama helppo harjoitus koepaikalla ennen suorituksia, jotta saavat päästellä enimmät höyryt pihalle.

Ja suunniteltiin me myös kesän taippareita... Hui kamala! Pirkan taipparikurssi alkaakin sopivasti ensi lauantaina ja riistatreenejä aloitellaan sitten heti Damien jälkeen. Mielenkiinnolla odotan, miten Elsa nyt toimii riistan kanssa, kun emme ole hetkeen kokeilleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)