lauantai 29. maaliskuuta 2014

Taipparikurssin aloitus


Pirkan taipparikurssi startattiin tänään huikean hienossa kevätsäässä Teiskon Niemikapeessa yli 40 koirakon voimin. Aamupäiväksi jakauduttiin pienempiin ryhmiin ja minä päädyin Jarmon ja Mikan oppiin.


Päivän tarkoituksena oli kartoittaa koirakoiden lähtötasoa, joten perusasioiden äärellä hääräiltiin. Otettiin paikallaoloja, pujottelua, luoksetuloa ja tehtiin yksi muistiharjoitus damilla. Elsalle nämä kaikki olivat ihan rutiinia, kun olemme vastaavia asioita niin paljon tehneet. Pääsimme kerrankin loistamaan!


Aamupäiväsession lopuksi testattiin vielä koirien riistainnokkuus. Elsa alkoi olla jo ihan unessa, ja niinhän siinä kävi, että se ei ottanut kumpaakaan, ei varista eikä lokkia, suuhunsa. Haisteli pitkään, mutta ei nostanut. Houkuttelemalla sain sen ottamaan hetkeksi variksen, mutta lokkia kantoi vain niin, että pidin itsekin siitä kiinni. Onneksi kurssilla kuulemma treenataan pääsääntöisesti riistalla.
Toivon todella, että Elsan into kasvaa kun nyt keväällä panostetaan riistatreeneihin.


Riistahommien jälkeen testattiin koirien laukausten sietoa. Alkuun vähän hirvitti, miten paukkutestissä mahtaa käydä, kun useita kymmeniä koiria oli yhtä aikaa paikalla. Ei mielestäni kaikista järkevin tapa testata koirien reaktiota. Onneksi vain muutama koira reagoi hieman voimakkaammin, ja suurin osa otti homman lunkisti eikä mitään joukkohysteriaa tullut. Elsa reagoi aivan oikein, eli valpastui paukuista ja odotti selvästi pääsevänsä hommiin. Pysyi kuitenkin perusasennossa, eli ei myöskään kuumunut vaikka viimeisellä paukulla mentiin aika lähelle ampujaa.



Paukkujen jälkeen koirat saivat mennä autoihin lepäämään ja ohjaajat nautiskelivat eväistä.  Lopuksi Majurin Pasi piti vielä teoriaosuuden, jossa hän kertoi taipumuskokeen kulusta ja arvostelusta.

Pasi Majuri käy läpi teoriaa.

Päivä oli kyllä todella antoisa ja tietenkin huikean hieno sää teki siitä erityisen mukavan. Kotiinviemisinä tuli tosin kasa savisia vaatteita ja kumisaappaita, jotka on niin kovin kivoja puhdistettavia.

Meidän pienryhmän treenit starttaavat ensi viikon sunnuntaina Sääksjärvellä tutuissa maastoissa Teemun vetämänä. Sitä ennen pitäisi kuitenkin käydä hoitamassa yhdet Pirkan Damit :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)