tiistai 1. lokakuuta 2013

Malttia

Sunnuntaista innostuneena eilen taas Tiinan ja Ainon kanssa nomeilemaan. Päätin opettaa Elsalle paikallaolon markkeerauksissa ja sen myös tein. Kerrasta meni perille jälleen. Parasta Elsaa!

Ensimmäisellä heitolla Elsa karkasi, jolloin avustaja otti damin ylös ja minä raahasin pennun takaisin aloituspisteeseen. Sain kavereilta kommentteja, että pitäisi itse myös rentoutua ja luottaa koiran paikallapysymiseen. Olin liian jännittynyt, jolloin koirakin jännittyi. Toisella heitolla Elsa ei edes yrittänyt lähteä ja minä hain damin. Kolmannella istui jo aivan rauhassa paikallaan kun minä kävin damin noutamassa.

Väliin tein pienen lähihakutreenit Sarkkisen ohjeilla. Se ei mennyt aivan nappiin, mutta sain kuitenkin onnistuneen suorituksen aikaiseksi. Lopuksi tehtiin vielä kaksi markkeerausta, jotka hain itse molemmat. Elsa pysyi hyvin paikallaan.

Isot koirat treenasivat välissä hakua ja vesiohjauksia riistoilla.Treenien lopuksi näytin Elsalle vielä kyyhkyä ja nokikanaa. Kyyhkyä se kantoi todella hyvin, nokikanaa vähän nihkeämmin, mutta sen osasin ennakoidakin. Näytinkin sitä vain hetken, että sai käyttää suussa ja haistella uutta tuttavuutta. Haahkan ja tavin hajuja tuli varmasti myös nenään muiden treenatessa, kun Ainolla oli vähän eksoottisempi riistavalikoima mukanaan.

Ensi viikolla jatkan malttitreeneillä ja otan ehkä myös makupalakuppien kanssa suuntia. Kotona jatketaan sitten noutoja mahdollisuuksien mukaan. 

Tämän päivän tokot jätettiin väliin mutta huomenna jatkuu taas ne  hommat. Tulee pennulle edes yksi lepopäivä väliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)