sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Pentutokon viides kerta


Keskiviikkona tokossa kurssin ohjaaksi vaihtui Tiina. Tunnilla käytiin läpi perusasennon opettamista liikkeenä sekä tokoseuraamisen alkeita.

Elsan kanssa sain ohjeen jättää askelapua vähemmälle "sivulle" käskyssä. Pelkkä kädellä pyöräyttäminen pitäisi riittää ja niin se kyllä onkin. Tiina vinkkasi opettamaan koiralle peruuttamalla ohjaajan kiertämisen, jolloin se oppisi käyttämään/hahmottamaan takapäätään paremmin ja korjaamaan mahdollista asentovirhettä ilman, että ohjaajan tarvitsee liikkua eteenpäin. Peruuttamista pitäisikin kyllä Elsan kanssa harjoitella nyt kun se sulosääret ovat maksimimitassaan. Se ei varmasti hallitse takapäätään yhtään!

Seuraamisen alkeet lähtivät tietenkin vahvasta katsekontaksista. Ensin pelkkä painonsiirto ja myöhemmin korkeintaan yksi askel - siis edetään vain niin hitaasti kerrallaan että katse ei ehdi pudota. Tiina muistutti myös, että kontaktin hukkaamisesta voi koiraa huomauttaa sanallisesti "ei-ei". Tuota en ollut itse jotenkin tajunnutkaan käyttää.

Tiivistä jalassa kiinni kävelemistä pitäisi opetella erikseen namin kanssa imuttamalla. Nami vasempaan käteen ja käsi koiran nenän eteen niin, että kuono kääntyy hieman vasemmalle ja koiran keho lähes nojaa ohjaajan jalkaan. Ja sitten liikkeelle. Näin koira oppii, että jalassa kiinni kulkeminen ei ole mitenkään ihmeellistä. Erittäin hyvä harjoitus!

Mukavia täsmäoppeja siis saatiin ja Elsa sai kehuja hyvästä perusasennosta ja kontaktista :) Innolla odotamme ensi kertaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)