lauantai 17. lokakuuta 2015

NOME-B ALO (Naisten haku), Raasepori


Kokeen ensimmäinen tehtävä, maaohjaus.
Sain eilen illalla aivan yllättäen kutsun Raaseporin kokeeseen. Olimme alunpitäen varasijalla 7 ja ehdin ilmoittaa Elsan jo sunnuntaille WT-kokeeseen. Hetken keräilin ajatuksia, mutta päätin kuitenkin startata molemmissa kokeissa.

ALO-luokan tuomaroi Jyry Tuominen. Koe alkoi maaohjauksella. Koiran kävellessä kohti tuomaria ammuttiin laukaukset ohjaukselle ja vastakkaiseen suuntaan hakuun. Jyry kertoi tyypilliseen tapaansa vaativansa, että koira todella on ohjattavissa linjalle. Vahinkoa ei hyväksyttäisi.

Elsa tuntui olevan hyvin kuulolla kun käveltiin suorituspaikalle. Ensimmäisellä lähetyksellä se kuitenkin lähti tekemään hakua, eikä meinannut kuunnella lukuisista kutsuista huolimatta. Sain sen kuitenkin lopulta pois. Tokalla lähetyksellä kääntyi heti jyrkästi oikealle, joten otin pois. Kolmannella lähetyksellä meni muutaman metrin päähän linnusta, mutta kaarsi siitä vasempaan. Sitten karkasi taas käskyiltä, mutta sain sen pois ilman että toi lintua. Joten suorittamatta jäi tämä tehtävä.

Seuraavaksi siirryttiin hakuun, joka oli linjapaikasta katsoen heti selän takana. Ekalla lähetyksellä Elsa lähti kauas, ja kaarsi pitkälle muiden tehtävien suorituspaikoille. Kutsuin pois ja lähetin uudestaan. Toisella lähetyksellä meni pitkälle rantaan ja löysi sieltä lokin. Toi sen varpaille asti, lintu pääsi putoamaan.

Kolmas tehtävä, vesiohjaus. Varis on kapean koivun luona maalla.

Tästä siirryttiin vesiohjaukseen. Ensimmäisellä lähetyksellä Elsa jäi pyörimään veteen joten otin sen takaisin ja lähetin uudestaan. Sitten eteni suoraan maasaarekkeelle ja lähihakupillityksellä löysi nopeasti variksen. Tuumi hetken, otti linnun suuhun mutta tiputti muutaman metrin päähän. Sitten se bongasi järveltä venemiehen ja jäi tähyilemaan sinne. Koe oli jo siinä vaiheessa loppunut ja kun kutsuin Elsan pois, se jätti variksen ja tuli tyhjänä. Ihan pikkuisen otti päähän!

Vesiohjauksen jälkeen olisi tullut simppeli kakkosmarkkeeraus. Harmitti, ettei päästy sitä kokeilemaan. Olisin uskonut, että Elsa olisi siitä selviytynyt. Viimeisenä oli haun jatkaminen. Alue olisi ollut meille oikein sopiva, suht helppokulkuinen. Mutta jäipä sekin kokeilematta.

ALO 0
Ohjattavuus: Maalla koira ei ole ohjattavissa, vedessä se saadaan uusintalähetyksellä riistalle, mutta nouto jää kesken.

Yleisvaikutelma:  Hyvän vesiohjauksen tehnyt koira, jonka puutteet riistankäsittelyssä pudottavat sen palkintosijoilta.

Hakualue jatkui lammen puokaman ympäri kaislikon vasempaan reunaan asti.

Elsan koe kaatui siis liikaan virtaan ja keskittymiskyvyttömyyteen. Edelliset kunnon treenit tehtiin maanantaina, keskiviikkona oli agility, mutta muuten koira on ollut vain pienillä lenkeillä. Se näkyy heti. Se kirmasi kokeessa kuin kevätvarsa ja etsi toimintaa. Tehtävien suorittaminen ei tällä kertaa kiinnostanut riittävästi.

Toivottavasti likka sai tänään purettua suurimmat patoutumansa jotta huomenna keskittyy paremmin...

Talven aikana yritetään panostaa linjatreeneihin. Linjat eivät pysy suorina ja on enemmän sääntö kuin poikkeus että ensimmäinen lähetys menee pieleen ja tokalla vasta etenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)