sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Vapputouhuja

Elsa tahtoisi tehdä hommia.

Kolme päivää vappulomaa ja ilmat ovat olleet ihan kohtuulliset ulkoiluun. Tytöt ovat viettäneet päivät tiiviisti pihalla putkiluita kaluamassa.

Elsalla on nyt selkeä valeraskaus päällä. Se kaivaa sisällä petejään ja on ulkona jotenkin vetämätön. Ulkona se myös kulkee välillä häntä matalalla, ihan kuin säikkyisi jotain. Olen tehnyt sen kanssa muutaman reippaan treenin ja noutointo on onneksi ollut ihan kohdillaan. Treenin jälkeen likka jää tosin jumiin jalkojeni juureen eikä lähde siitä mihinkään.

Tänään erehdyin heittämään sille palloa metsässä alkulenkistä ja seuraavat kilometrit sainkin kuunnella läähätystä polvitaipeideni takaa. Pallo saa aikaan överikierrokset.


Hammasharja.

Illemmalla kävin vielä kahdestaan Elsan kanssa pellolla tekemässä linjoja. Tein kolme muistipaikkaa, joista yhdelle tuli ojan ylitys (damit metsän puolella), toinen oli pienessä saarekkeessa keskellä peltoa ja kolmas paikka selkeän polun päässä. Otin noutoja vuoroin eri pisteistä ja vaihdoin aina lähetyspaikkaa liikumalla pellolla. Elsa teki pääosin hyvät noudot ja jäi hyvin hakemaan pieneltä alueelta dameja. Palkkasin välillä palautukset pallolla ja sillä saatiin mukavasti lisävauhtia.

Tein pallon kanssa myös muutamia pysäytysharjoituksia. Elsa pysähtyy pillistä todella topakasti kun palkkaan pallolla. Avustaja vaan olisi tarpeen, koska en saa koiraa erkanemaan, jotta voisin sitä vapaasta liikkeestä pysäytellä. Linjoille en viitsi pysäyttää, koska niissä on muutenkin vielä hieman epävarmuutta.


Lenkillä hanhet tulivat tervehtimään.

Yritän lieventää Elsan valeraskausoireita myös liikkumalla paljon. Eilen tehtiin kympin lenkin Ahtialanjärven ympäri. Nautiskeltiin maalaismaisemista ja järven monipuolisesta linnustosta.

Manta on nyt sen verran kipeä, että sitä en pitkille remmilenkeille ole enää ottanut mukaan. Vanhuksen kunto on mennyt selvästi alaspäin tämän kevään aikana. Ensi viikolla aloitetaan Cartrophen-pistokset, josko se helpottaisi hieman. Onneksi näin kesäaikaan Manta voi ulkoilla rennosti omalla pihalla ja lähimetsässä.


Täydelliset treenimaastot. Vaan ei arvokkaalle lintujärvelle ole koiran kanssa mitään asiaa.
Tyydymme ihailemaan maisemia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)