tiistai 22. joulukuuta 2015

Pentujen tuoksuja


Eilen lähdimme lasten kanssa retkelle ja ajelimme Laukaaseen katsomaan Allihuupan kennelin viisiviikkoisia pentuja. Emä Gita (FI KVA Blackthorn Columba) otti meidät leppoisasti vastaan ja pääsimme ihailemaan kolmen mustan (1u + 2n) ja yhden vaalean (n) palleron ruokailua. Syömisen jälkeen pennut jaksoivat tovin touhuta olohuoneessa meidän kanssamme ja sitten ne jo simahtivatkin unille. 

Pennut vaikuttivat todella reippaille ja seurasivat mielellään ihmisiä. Lasten käsittelyyn ne olivat hyvin tottuneita ja makoilivat pienissä syleissä rentoina. Ja pikkuihmiset olivat tietysti kovin haltioissaan. Ja niiden äiti myös :)

Pennut käyvät eläinlääkärin tarkastuksessa ensi viikolla, ja jos vaalealla narttupennulla on kaikki kunnossa, se muuttaa tammikuun esimmäisen viikon jälkeen meille! Eihän tuollaista luttanaa pystynyt mitenkään vastustamaan, vaikka noin vaaleaa väriä piti alkuun hieman makustella. Mutta onhan se niin kuvauksellinenkin, mustiin sisaruksiinsa verrattuna.

Nyt sitten pohditaan, että mikä pennulle nimeksi. Se taitaa tällä kertaa olla aika helppo juttu, mutta ei paljasteta sitä ihan vielä.










Pentujen molemmat vanhemmat ovat Unkarista, Blackthorn-kennelistä, jonka juuret pohjautuvat englantilaisiin käyttölinjoihin. Emä Gita on käyttövalio ja 2-vuotias isä Janos (Blackthorn Rock'n Roll om. Maija & Mika Lappalainen) vasta aloittelee koeuraansa (Nome-B ALO1 ja WT ALO1). Gita on aktiivisessa metsästyskäytössä ja valioitunut ilmeisen helpohkosti. Janos on todella kaunis ja kuulemma vauhdikas ja sosiaalinen vaalea uros. Toivottavasti pääsen sen pian näkemään livenä.

Pentujen sukutaulu:
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI32456/14&ReknoE=FIN29862/08  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)