keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Järki vai tunteet...?

Järki vai tunteet - sitä on tullut pohdittua viime aikoina enemmän kuin tarpeeksi. Kinkkiseksi tämän tekee se, että järki sanoo sekä kyllä että ei. Tunteista nyt ei tarvitse edes mainita.

Syksyn aikana olen päättänyt, että seuraava rotuni on käyttölabradori. Ja kun faktat lyödään pöytään, voidaan todeta, että Elsa kaipaa kaveria ja minä jatkuvuutta harrastukselleni. Kotona on koiran paikka auki eikä lähitulevaisuudessa ole näköpiirissä mitään, mikä estäisi ottamasta pentua.

Olen viettänyt tunnin jos toisenkin vertailemalla eri kasvattajia, tulevia pentueita ja niiden sukuja. Rotu on suuri ja valinnanvaraa paljon. Hyviä pentueita ja suunnitelmia tupsahtelee eteen sieltä täältä ja moni kasvattaja kilpailee koiriensa kanssa ihailtavan aktiivisesti ja menestyksekkäästi. Toki kysyntääkin on paljon, etenkin hyvistä pentueista. Yksi hyvä menikin jo sivu suun.

Olen ollut joihinkin kasvattajiin yhteydessä lähinnä tulevan kevään pentueista. Jokin aika sitten törmäsin kuitenkin yhteen jo syntyneeseen pentueeseen, joka vaikutti paperilla erittäin mielenkiintoiselta. Yksi narttupentu olisi vielä vailla kotia ja sovin kasvattajan kanssa, että menen sitä katsomaan ensi viikolla. Tämä tuli siis eteen hyvin nopeasti, mutta jos kaikki natsaa toiveisiini, pieni silkkikorva saattaa muuttaa meille jo heti vuodenvaihteen jälkeen.

Yritän nyt kuitenkin pitää sen järjen vielä menossa mukana ja arvioida tilannetta uudestaan käynnin jälkeen. Käyntihän ei välttämättä vielä tarkoita mitään. Eihän...?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)