torstai 20. marraskuuta 2014

Tiistai-aksat

Hyppy - putki - putki - hyppy - hyppy - hyppy - hyppy - kepit - putki (2) - hyppy (1)

Tiistaina menin aksatreeneihin selkä jumissa. Pyysin Janilta armoa, mutta en sitä saanut. Kymmenen esteen rataa lähdettiin suorittamaan. Meidän lisäksi oli vain yksi toinen koirakko paikalla, joten treeniaikaakin heltisi puoli tuntia. Hyvin kroppa spurtit onneksi kesti.

Radan alku oli kiva. Hypyltä mutkaputkeen ja sieltä kiertäen suoraan putkeen jonka jälkeen hyppy. Siinä sai mamma vähän juosta, jotta ehti hypylle koiraa ohjaamaan. Esteet 4, 5, 6, ja 7 olivat hyppyjä, joita saikin hinkata ihan huolella. Ne kun piti tietenkin mennä mahdollisimman epäloogisesti.Elsa teki rataa muuten ihan hyvin, mutta hyppyjen lähettyvillä haistoi maassa makupalan ja välillä sinkosi kesken radan haistelemaan. Janilta sainkin ohjeen ottaa koiran tiiviimmin mukaan, sillä keskityin liikaa omaan liikkeeseen. Tämä auttoi hyvin.

Palkkausten kanssa on tullut vähän ongelmaa, sillä Elsa hakee pallon ja vie sen joko hallin toiseen päähän ja alkaa jäystämään tai jää muutaman metrin päähän "lällättelemään". Är-syt-tä-vää! Kai täytyy taas vaiheeksi siirtyä makupaloihin tai sitten opettaa lelun palauttamista erikseen. Vaan mikä palkka se sitten enää on, jos se täytyy vaatimalla tuoda.... Voi huokaus. No, josko tuo enempi koiran kanssa tekeminen auttaisi tähänkin. Pienoista motivaation hiipumista (=makupalojen perässä haahuilua) on nyt viime kertoina esiintynyt enemmänkin. Radat ovat ehkä aavistuksen liian vaikeita meille...

Pienen tauon jälkeen otettiin rata vielä kokonaisena kertaalleen. Keppien jälkeen siihen kuului vielä yksi putki ja hyppy. Saatiin menemään koko rata puhtaasti läpi, myös kepit (autettuna toki)! Jee jee!


Katulamppujen loisteessa.

Illat ovat muuten niin ankean pimeitä, ettei juuri muuta voi tehdä kuin lyhyitä lenkkejä. Likat pääsivät eilen taas Kuljuun "ihmisten ilmoille". Opeteltavaa riittää remmilenkeissäkin, sillä Elsa on kasvanut täysin toispuoleiseksi ja hakeutuu aina minun vasemmalle puolelle ja tien vasempaan laitaan. Vilkkaalla kävelykadulla se ei tietenkään käy, vaan pitää kulkea oikeaa laitaa. Tämä kävi todella ärsyttämään viime viikolla kun kävin samassa paikassa juoksemassa ja pitkässä liinassa Elsa tietenkin kulki koko ajan edessä vasemmalla. Nyt harjoiteltiinkin sitten koko lenkki oikeaa laitaa.

Tänään kävin pikaisesti moikkaamassa Elsan kasvattajaa ja kekkuli sai hetken painia siskon kanssa. Niin vaan nuokin kauhukakarat alkavat aikuistua, sillä vaikka Elsalla oli takana tylsä ja yksinäinen kotipäivä, rauhoittuivat siskokset aika pian leikeistään ja jäivät muun lauman kanssa paikoilleen seisoskelemaan. Hauska oli myös nähdä, että Elsa ei enää alistu niin voimakkaasti, vaan oli välillä jo niskan päällä.  Tiistaina se oikein murahtikin yhdelle sähläävälle pikkutirriäiselle agihallilla. Mun nössövaavista on tullut iso tyttö <3

Elsa on alkanut pudottaa karvaansa, sitä ainakin pyörii lattioilla ihan kiitettävästi. Veikkaukseni on, että juoksu tulee tammikuussa. Edellinen taisi olla helmi-maaliskuun vaiheessa.

Mantalla taas pissavaivat ovat tuntuneet yleistyvän, ja se juo paljon. Taitaa olla aika aloittaa sille pidätyslääkitys... :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)