keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Koulussa

Sain eilen yllättäen kutsun mennä tutustumaan paikallisen koirakerhon (LeVeK) tottistreeneihin. Minulle kerrottiin aiemmin, ettei jo alkaneilla kursseilla ole tilaa, mutta päästiin sittenkin mukaan! Treenikenttä on mukavasti kivenheiton päässä kotoa, joten sinne on ilo kirmailla tiistai-iltaisin viettämään laatuaikaa Elsan kanssa.

Eilen käytiin yksityisopetuksessa puolisen tuntia perusasioiden opettamista läpi. Sain hyviä vinkkejä mm. katsekontaktin harjoittelemiseen. Ohjaaja suositteli syöttämään nameja satunnaisesti molemmista käsistä samalla peruuttaen. Pikkuhiljaa käsiä nostetaan ylöspäin kasvojen sivulle ja nami tulee vain katsekontaktista, ja edelleen satunnaisesti kummastakin kädestä. Näin koira ei kiinnity tiettyyn palkkakäteen. Siitä on sitten helppo lähteä häivyttämään käsiä selän taakse ja pikkuhiljaa takaisin alas ja myös kulkusuunta vaihtuu luontevasti eteenpäin ja koira ohjautuu sivulle oikeaan paikkaan. Kuulosti oikein näppärältä taktiikalta jota pitää ehdottomasti ryhtyä kokeilemaan. Elsa kyllä ottaa todella hanakasti katsekontaktin, joten sen suhteen tuskin suuren suuria ongelmia tulee. Vaikka toki kontakti on kaiken perusta ja pitää hioa satavarmaksi.

Kontaktin lisäksi sain vinkkejä perusasennon, maahanmenon ja seisomisen opettamiseen. Käytiin läpi palkkaamisen oikea-aikaisuutta ja käskysanojen merkitystä ja erityisesti oman kehon käyttöä. Todella hyödyllistä kertausta, sillä aikaa on kulunut useita vuosia siitä kun näiden asioiden kanssa olen ollut aktiivisesti tekemisissä. Lisäksi omat käskysanat ovat tulleet Mantan kanssa vahvasti arkikäyttöön, joten tilalle pitää keksi ihan uusia, pelkästään tokoa varten pyhitettyjä.

Elsa oli nyt ensimmäistä kertaa vieraassa paikassa jossa oli paljon muita koiria. Alkuun jäi ihmettelemään ja jännittikin vähän parkkipaikalla, mutta treenikentällä seuraili kiinnostuneena muiden touhuja. Ja ihmiset olivat tietysti kaikki iiiihania :)

Ihan mahtavaa päästä taas touhuamaan porukoissa! Vaikka harmittavasti meiltä jää heti ensi tiistai väliin kun työt haittaavat harrastuksia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)