perjantai 31. toukokuuta 2013

Nopeaa oppimista

Vähille on jäänyt kirjailuni siitä mitä Elsan kanssa ollaan viime viikot puuhailtu. Työt vievät nyt aika paljon aikaa ja energiaa, joten ihan hirveästi en ole pennun kanssa harjoitellut, mutta jotain sentään silloin tällöin.

Uimaan olen vienyt koiria muutaman kerran. Vaikka asumme järvien ympäröimässä kunnassa, on uittopaikan löytäminen 5 km:n säteeltä osoittautunut lähes mahdottomaksi tehtäväksi. Rannat ovat joko asutettuja tai sitten sellaisia rutakkoja, ettei niihin ole mitään asiaa. Jokusen paikan olen sentään löytänyt jotta Elsa on päässyt kastautumaan. Viimeisimmällä kerralla pentu haki jo kolme kertaa damin uintisyvyydestä. Etujaloilla kyllä edelleen polskii mennen tullen, mutta ei silti jännitä veteen menoa. Eiköhän se tekniikka sieltä löydy kun pari kertaa vielä treenataan.

Noutoja olen tehnyt jonkun verran myös kotipihalla. Teen yleensä joko muistiharjoituksena tai lyhyinä heittoina siten, että dami jää aluskasvillisuuden sekaan piiloon. Elsa käyttääkin jo ihan hyvin nenäänsä, hakee tovin luovuttamatta ja palauttaa innokkaasti syliin.

Myös tottisjuttuja olen tehnyt kotipihalla. Palkkiona toimii makkara tai juusto parhaiten ja sen avulla Elsa on todella innokas ja hakee kontaktia. Perusasento (vieressä istuminen katsekontaktissa) sujuu todella hyvin ja Elsa jaksaa tapittaa silmiin vaikka kuinka pitkään. Istuu myös nopeasti kun pysähdyn liikkeestä. Lisäksi ollaan harjoiteltu paikalla oloa istuen pienissä pätkissä.

Maahan menon opettaminen on tuottanut tähän asti harmaita hiuksia, mutta hieman pidemmän tottistuokion jälkeen päätin kokeilla olisiko pentu tarpeeksi väsynyt menemään makuulle. Ja olihan se. Käsky meni perille kahden kokeilun jälkeen ja nyt homma jo sujuu :)

Ilmoitin Elsan jo ensimmäiseen näyttelyynkin, eli mennään SNJ:n kesäleirille päänäyttelyyn heinäkuussa. Näyttelyseisomista ollaan myös treenattu siten, että ruokaa ei tarvitse koko ajan tunkea suuhun. Seisominen sujuu muuten hyvin, mutta asento ei aina ole ehkä paras mahdollinen, kun pentu tarjoaa niin herkästi istumista. Tätä pitää harjoitella vielä vähän lisää.

Mennään SNJ:n leirillä myös ke aamuna pentujen nome-koulutukseen ja to aamuna tottikseen. Kiva päästä taas pitkästä aikaa treenaamaan (tai ottamaan itse oppia!).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)