torstai 28. maaliskuuta 2013

9-viikkoinen vilperi

Elsa on taas viikon vanhempi ja kehitys on aivan hurjaa. On hauska huomata kuinka pennun koordinaatio paranee ja liikkuminen (erityisesti lumihangessa) helpottuu. Tuntuu, että tytöllä on nykyään neljä jalkaa useammin ilmassa kuin maan pinnassa. Melkoista menoa ja meininkiä siis riittää, vaikka toki pentu nukkuukin edelleen paljon.

Hauskoja flättimäisiä piirteitä olen jo bongannut, mm. tasajalkahypyt suoraan ylöspäin. Onneksi hypyt kohdistuvat suurimmaksi osaksi ylös eikä kohti. Päin hyppimistä olenkin yrittänyt kitkeä heti pois, ihan lapsiakin ajatellen. Samoin hampaiden käyttöön on viime päivinä pitänyt puuttua oikein tosissaan. Naskalit isketään hanakasti joka paikkaan, myös käsiin ja nilkkoihin.

Tapakoulutus on edennyt ihan mukavasti. Ruokakipolla Elsa malttaa odottaa hetken ja seuraavaksi alan vaatia katsekontaktia ennen ruokailulupaa. Aidan taakse Elsa jää myös jo ihan hyvin. Viimeiset kaksi yötä koirat ovat nukkuneet keskenään alhaalla ja ovat olleet aivan rauhassa puoli seitsemään asti. Päivisinkin laitan Elsan muutamia kertoja aidan taakse lepäämään. Siten se nukkuu rauhallisemmin, eikä pissavahinkojakaan tule niin helposti. Pissoja tulee kyllä muuten ihan mihin sattuu. Elsa käy pissalla jopa häkissään! Onneksi suurin osa sentään tehdään ulos.

Toissapäivänä kokeiltiin hetki remmissa kulkemissa ja eilen otin koirat autoon kun hain lapset hoidosta. Elsa oli aivan yllättäen koko autoilumatkan aivan hiljaa!

Metsässä ollaan käyty muutamia kertoja päivässä ja siellä Elli painelee Mantan tai minun perässä minkä pienistä jaloistaan pääsee. Mantakin alkaa jo vähän paremmin sietää kaveriaan. Eilen jopa kutsui pentua leikkimään. Iltapäivät nautiskellaan terassilla ihanasta kevätauringosta. Mukavaa kun on puhdasta mutta silti lämmintä. Kurakelejä odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)