sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Talvinomea

Kelit ovat nyt niin lämpimiä, että viimeisetkin lumen- ja jäänrippeet ovat sulaneet metsästä. On siis taas täydelliset olosuhteet treenailla vähän nomejuttuja.

Muutama päivä sitten kävin tekemässä Elsalle metsässä vähän hakua ja linjoja. Jätin Elsan puuhun kiinni ja täytin hakuruudun niin, että heitin ensimmäisen damin ja tiputtelin muut vaivihkaa melko pienelle alueelle. Aavistelin jo heti alkuunsa, että Elsa todennäköisesti juoksee kaikki damit läpi ja niinhän siinä sitten kävikin. Toi kyllä sitten lopulta kolme ihan kivasti ja neljäs haettiin yhdessä. Palautuksissa Elsa vähän roiski dameja joten heittelin muutamia paukkuja väliin.

Polulla tein muutaman muistiharjoituksen ja sitten vielä pellolla linjaa siten, että veimme yhdessä metsän reunaan neljä damia melkein kasaan ja lähetin Elsan pellolta linjalle. Juoksemiseksi ja vaihteluksihan se meni, jopa niin, että Elsa pääsi piilottamaankin yhden dameista enkä löytänyt sitä mistään!

Mitä opimme: ei enää hetkeen Elsalle treenejä usealla damilla. Ja paljon "riehuttamista" (= paukkunoutoja) jotta motivaatio dameihin vähän kasvaisi.

Tänään käytiin Katin kanssa samalla pellolla tekemässä markkeerauksia ja linjoja. Fanni ihana löysi kadonneen damin :)

Elsalle tehtiin pellolla ykkösmarkkeerauksia kolme peräkkäin samaan paikkaan matkaa kasvattaen. Kahdessa ensimmäisessä palautusvauhti oli niin luja että likka paineli vähän ohi, mutta toi kuitenkin damit käteen. Kolmas meni jo lähes täydellisesti.

Linjoja tehtiin muistihajoituksena pellon laidalle eri kohtiin. Ihan kivasti menivät nekin. Pitää myös huomenna käydä tekemässä jotain pientä. Variksenkin voisi sulattaa.

Tänään onkin vielä illalla tottiksen vapaat treenit :) Aktiivinen päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita :)