lauantai 13. huhtikuuta 2013

Nurinperin

Koira on luonnostaan siisti eläin ja pitää pesänsä puhtaana, näin sanotaan. Elsalla taitaa olla tästä asiasta hieman omanlaisensa käsitys. Tai sitten meillä on erilainen käsitys siitä, mikä on pesä ja mikä vessa.

Elsa nimittäin tekee sisällä "vahinkonsa" suurimmaksi osaksi makuupaikoille. Vahinkoja tulee eniten öisin ja työpäivien aikana, ja tuolloin lattialle levitellyt sanomalehdet ovat lähes poikkeuksetta puhtaat kun taas makuupatjat täynnä pissajälkiä. Eipä siinä muuten mitään, mutta kun patjat ovat niin isoja, ettei niitä saa oikein pestyä... Yksi lensi tänään roskikseen ja loput varastoon odottamaan aikoja parempia. Häkinkin keräsin pois jo pari viikkoa sitten, kun Elsa pissasi sinne. Koirien pitää nyt sitten tyytyä ohuempiin makuupeittoihin, jotka on helppo pestä koneessa (tosin sellainenkin oli heti mieluisa pissapaikka, argh!).

Manta raasu käy sääliksi kun kaikki lempipatjat on pakko siirtää säilöön...

Onkohan tämä talvipennun vaiva, kun on tottunut pissimään pehmeälle lumihangelle. Onko muilla samaa ongelmaa?

2 kommenttia:

  1. Meillä on Hulda kerran pissannut pedille, kerran kävi pissalla säkkituolissa. Muuten pissat onkin lähes tulkoon tulleet ulos. Öisin ei ole pissannut kertaakaan sisään.
    On hankalaa, jos pissanhaju jää petiin ja lattiaan pedin alle. Silloin siihen pissataan helposti uudelleen. Yritä pestä pedin alta lattia tuoksuvalla pesuaineella, että saat pissanhajun pois? Ja/tai siirrä petien paikkaa. Oletko kokeillut imeyttää pissaa sanomalehtiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pesen pesuhuoneen lattian (jossa pedit ovat) harjan ja mäntysuovan kanssa pari kertaa viikossa, ja samalla konepesen petien päälliset. Petejä on kolmessa eri paikassa, myös eteisessä/olohuoneessa, mutta kaikki paikat houkuttelevat tarpeille, oli sitten puhdas tai likainen patja. Ja sanomalehdissäkin on pissaisia aina päälimmäisenä, joskus se kyllä pissii niillekin. Ja joskus lattialle.

      Eiköhän tämä ole ohimenevä ilmiö kun pidätyskyky tuosta kehittyy. :)

      Poista

Kommentit tervetulleita :)